Social Media

Blog

Info vouchere persoane cu dizabilități – tehnologie asistivă

Am primit întrebări legate de modalitatea de solicitare a voucherelor prin care persoanelecu dizabilități își pot achiziționa dispozive și aparatură care să le asiste așa încât să poată să lucreze în anumite ocupații, adecvate și adaptate handicapului lor.

Publicat

pe

persoane dizabilitati

Fiind vorba despre un proiect național pentru care am acordat fonduri europene în cadrul POCU (Programul Operațional Capital Uman) am bucuria să las câteva detalii despre acest proiect necesar, util, cu soluții concrete.

Proiectul se numește ”Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități” și este implementat de Autoritatea Națională pentru Persoane cu Dizabilități ANPD în parteneriat cu Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă ANOFM.

În cadrul acestui proiect, aprobat și lansat în 2019, se acordă  7000 de vouchere persoanelor cu dizabilități aflate în căutarea unui loc de muncă. În plus, 200 de companii vor beneficia de fonduri pentru adaptarea condițiilor locului de muncă la nevoile unui lucrător cu anumite dizabilități.

Din păcate, și aici recunosc că avem un minus, persoana cu dizabilități care are nevoie de tehnologia asistivă pentru a putea să activeze pe piața muncii va trebui să viziteze sau să interacționeze, pe rând, cu 3 tipuri de entități:
1. Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) local
2. Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Local
3. Furnizorul de echipamente (selectat din lista aceasta, cu ultima actualizare la data de 13 ianuarie 2020: Lista-Furnizori-tehnologii-asistive-13-01-2020)

Cel mai bine este să aflați toate detaliile și să obțineți formularele necesare accesând linkul de mai jos, aparținând Autorității Naționale pentru Persoane cu Dizabilități: http://anpd.gov.ro/web/tehnologie-asistiva/

Pentru brașoveni, vă rog să regasiti aici un link util al Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului:

descarcă de aici în format .pdf

 

Continuare

Camera Deputaților

Calendar articole

mai 2020
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Articole de interes